КАКО ДА СИ ГИ ЗАШТИТИТЕ ФЕЈЗБУК И ДРУГИТЕ ВИДОВИ НА ПРИВАТНОСТ НА ИНТЕРНЕТ


Модерно време модерен арамилак што вели народната. Денеска ретко кој во модерниот свет не е поврзан на интернет преку некој од социјалните мрежи како FACEBOOK , GOOGLE + TWITTER итн.
Инетрнетот е глобална светска мрежа која ги поврзува луѓето за виртуелна комуникација, плаќање на сметки разговори online.
Сето тоа доведува до Внесување на ваши лични податоци слики картици телефонски броеви итн.
Заштита на профилите од социјалните мрежи. Најголема инвазија  на модерните арамии односно хакерите кога се во прашање социјалните мрежи  се на фејзбук потоа следува инстаграм па твитер. секако од тука се поставува прашањето како до заштита?

Користете силни лозинки и не ги кажувајте никому односно секогаш бидете сигурни дека кога станувате од нечие место сте се одјавиле од вашите акаунти. И не кликајте на се и сешто


Кога пребарувате на интернет бидете сигурни дека пребарувачот ви е чист
погоре на сликата тој пребарувач е чист и безбеден.

Нод доколку кога ќе седнете на компјутер таблет итн ви се појави ваква слика тој пребарувач не е баш безбеден затоа што содржи тулбари и преку нив постои можност некој да дојде до вашите лозинки мејл адреси итн.
Секогаш на Телефонот или на компјутерот користете анти вируси ги има и во платена и во беслпатна Верзија најдобрите се Касперски, Есет , Бит Дефендер Емсисофт подоле имате линкови од погоре наведените анти вируси во бесплатна Верзија.

https://www.kaspersky.com/free-antivirus Касперски бесплатна Верзија

https://www.eset.com/us/ ЕСЕТ

https://www.bitdefender.com/solutions/free.html Бит дефендер Бесплатна Верзија

https://www.avast.com/index Аваст Бесплатна Верзија

Сите погоре наведени Антивируси доколку ги имате на телефонот таблетот или компјутерот иако во Бесплатна Верзија во голема мера ќе ви дадат сосема доволна заштита како за вашите лични податоци така ќе ве заштитат и од шпиунирање од страна на хакерите.


ПОВЕЛЕТЕ ВО ГРУПАТА МАКЕДОНИЈА ЗА СЕКОГАШ ПОДОЛЕ НА ЛИНКОТ

https://www.facebook.com/groups/564041373974379/


Comments

Popular posts from this blog

ПУТИН : СОЛУН Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПУТИН: ГРЦИЈА ДА НЕ СЕ МЕША ВО МАКЕДОНСКИТЕ ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ

ЕРДОГАН - ПОЗНАВАМ САМО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ