26 АПРИЛ 2018 ГОДИНА НАРОДОТ МАСОВНО ЌЕ ТРГНЕ ВО ОДБРАНА НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКОТО ИМЕ


За разлика од многу други вештачки создадени творби кој што се наоѓаат на балканот како на пример Грција и Бугарија. Кој инаку јас ги нарекувам Хиени, Македонците како етникум постоеле со илјадници години во континуитет.
Грците се вештачки создадени во 1821 година од Страна на Англија и Германија, за се со цел овие земји да си г прошират своите Влијанија на Балканот. Па така денеска Циганите од Југ кој инаку се дојденци од Африка и се Црни како јаглен од ископина во термо електране се Сметааат себеси за Хелени, Грци А во поново Време и за Наследници на Александар Македонски.
Кога една нација Вели дека е наследник на повеќе етникуми како што тоа го прават нашите соседи, комотно може да се заклучи дека се ЏУКЕЛА НАЦИЈА.
Е сега малку да им појансам на Грците ЏУКЕЛА е животинче кутре кое не ги знае неговте корени Го клоца кој ќе стаса па кога ќе најде некоја било каква заштита слепо го следи својот господар, во овој случај господар на Грција се Англија и Германија.

За разлика од Нив ние МАКЕДОНЦИТЕ знаеме што сме со илјадници години знаеме што е наше и на што припаѓаме ТУЃО НЕ САКАМЕ нашето не го даваме.

ДЕНЕСКА СИТЕ МАСОВНО ДА ИСПАДНЕМЕ НА ПРОТЕСТ И ДА ИМ ДАДЕМЕ ДОЗНАЕЊЕ НА СИТЕ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НЕ ЈА ДАВАМЕ. ИЛИ СИМБОЛИЧНО КАЖАНО ДА ДОКАЖЕМЕ ДЕКА МАКЕДОНСКИОТ ШАРПЛАНИНЕЦ ЛЕНО МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ СО ЏУКЕЛИ

ПОВЕЛЕТЕ ВО ГРУПАТА МАКЕДОНИЈА ЗА СЕКОГАШ ПОДОЛЕ НА ЛИНКОТ

https://www.facebook.com/groups/564041373974379/

Comments

Popular posts from this blog

ПУТИН : СОЛУН Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПУТИН: ГРЦИЈА ДА НЕ СЕ МЕША ВО МАКЕДОНСКИТЕ ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ

ЕРДОГАН - ПОЗНАВАМ САМО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ