РУСИЈА ИМА ПОГОЛЕМА И ПОСИЛНА КОПНЕНА АРМИЈА ОД СИТЕ НАТО ЧЕЛЕНКИ ЗАЕДНО



Руската федерација има убедливо најсилна копнена армија на светот. Од 1945 до 2018 година и покрај распадот на СССР руските фабрики за оружје никогаш не престанаа да работат во производството на оружје особено кога станува збор за копнената војска.
Инаку да појаснам според официјалните статистики копнените слили на русија поседуваат околу 17 000 тенкови 25 000 оклопни транспортери.


Кога сме кај копнените сили на Русија мора да се напомене дека ја поседуваат најквалитетната напроизведуваната и најупотребуваната автоматска пушка на сите времиња тоа е пушката АК- 47 популарно позната како калашников. оваа пушка буквално незнае за расипување и пука во секаов вид на временски услови без никаков проблем.

Од тенковите би ги издвоил Најновиот Тенк Армата - T 14  Но тука се и супериорните Т72 на кој имаат направено целосна автоматизација Т 90, Т 80 итн.

За разлка од нив Сите нато земји членски имаат некаде околу 20 000 тенкови за транспортерите не најдов податоци. Истите тие членки на нато користат далеку по неквалитетни автоматски пушки за разлика од АК 47.

ПОВЕЛЕТЕ ВО ГРУПАТА МАКЕДОНИЈА ЗА СЕКОГАШ ПОДОЛУ НА ЛИНКОТ

https://www.facebook.com/groups/564041373974379/

Comments

Popular posts from this blog

ПУТИН : СОЛУН Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПУТИН: ГРЦИЈА ДА НЕ СЕ МЕША ВО МАКЕДОНСКИТЕ ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ

ЕРДОГАН - ПОЗНАВАМ САМО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ