МАЛО ПОТСЕТУВАЊЕ НА ПОСТАРИТЕ ГЕНЕРАЦИИ ЗА ДАТУМОТ 25 МАЈ



Сеуште живи сведоци на едно време кога биле млади и  живееле во една држава која била составена од 6 републики 2 покрајни и еден лидер кој бил на чело на државата 35 години.

25 Мај во поранешната федерација Југославија бил познат како ден на младоста, односно тогаш се носела штафета на Маршалот по повод неговиот роденден.

Ова го напоменувам со неколку прични, како прво нашите родители и роднини кој се во поодминати години се дел од тоа време. Па кога ќе го прочитаат ова ќе се потсетат на нешто убаво а тоа е времето кога биле млади секоја една генерација си има своја историја и настани од животот особено кога бил млад.

Со оглед на тоа што сум роден 1987 година немам никакви спомени од тој вид на манифестации затоа што импреријата била пред распад

Еден ден како што нашите родители ќе се сеќаваат на 25 мај , ние ќе си приспомнуваме се сеќаваш ли кога се влезе  во собрание за да се спаси татковината идентитетот и името, или на пример се сеќаваш ли народот каква борба водеше за да ни ја тргнат референцата и во ООН бидеме како Република Македонија и успеавме во тоа.

НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ НА ПАТ СМЕ КОН УСПЕХОТ ИМЕТО НЕМА ДА СЕ СМЕНИ ГРДАТА РЕФЕРЕНЦА ЌЕ БИДЕ ТРГНАТА И ЌЕ БИДЕМЕ МАКЕДОНЦИ КОЈ ЖЕИВЕАТ И ТВОРАТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ПОВЕЛЕТЕ ВО ГРУПАТА МАКЕДОНИЈА ЗА СЕКОГАШ ПОДОЛЕ НА ЛИНКОТ


https://www.facebook.com/groups/564041373974379/

Comments

Popular posts from this blog

ПУТИН : СОЛУН Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПУТИН: ГРЦИЈА ДА НЕ СЕ МЕША ВО МАКЕДОНСКИТЕ ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ

ЕРДОГАН - ПОЗНАВАМ САМО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ