ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА МАНДАТОТ НАРОДОТ ВЕРОЈАТНО ЌЕ ГО ПРОГЛАСИ ЗА НАЈДОБАР МАКЕДОНСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ И ПОЛИТИЧАР




Голема е веројатноста по завршувањето на Мандатот претседателот на Република Македонија да биде прогласен од страна на народот како најдобар македонски претседател и политичар во Македонија.

Како претседател на Македонија жестоко се спротистави на сите надворешни и внатрешни фактори кој се обидуваат да ја разнебитат државата, не стави потдпис на јазикот за двојазичност и на штетниот договор од преспа за жал се ближи крајот на неговиот мандат и набрзо ќе мора да имаме и претседателски избори.



Претседателот, д-р Ѓорге Иванов е роден во Валандово на 2 мај 1960 година, од татко Александар и мајка Тодора. По завршувањето на основното и средното образование во Валандово, ги започнал студиите по право на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј" во Скопје.

За време на студиите, започнал со политички активизам во либералните, реформски младински организации. Во 1988 година почнува неговата седумгодишна новинарска кариера во Македонската радио-телевизија, каде што напредувал до позицијата уредник во Третата програма. Во текот на медиумската кариера бил активен во напорите за реформирање на политичкиот систем. Со распадот на еднопартискиот модел и диригираната економија на тогашна Југославија, активизмот на Ѓорге Иванов беше насочен кон промовирање на политичкиот плурализам и пазарната економија. Оваа активност ја продолжува на Универзитетот, на кој почнува со работа во 1995 година. Магистрира политички науки на темата „Цивилно општество – новите контрадикторности на старата расправа". Неговиот докторат се занимава со проблемите на градењето демократија во поделени општества, конкретно обработувајќи го примерот на Република Македонија.

ПОВЕЛЕТЕ ВО ГРУПАТА МАКЕДОНИЈА ЗА СЕКОГАШ ПОДОЛЕ НА ЛИНКОТ

https://www.facebook.com/groups/564041373974379/


Comments

  1. Gospodine Ivanov. Od imeto na site Makedonci vo Republika Makedonija i vo Dijasporata ve MOLIME javno da ja obvinete segasnata i predhodnata Vlada na Republika Makedonija za GENOCIT VRZ MAKEDONSKIOT NAROD koi sto ja prekrsija Rezolucijata na Obedinetite Nacii 260(III)donesena na Generalnoto Sobranie na Obedinetite Nacii na 9 Dekemvri 1948 Godina .Istata Rezolucija Prevedena na nasiot Majcin Makedonski jazik GLASI:Што е геноцид - кратко објаснување: Геноцидот е дефиниран со Резолуција 260 (III) А на Генералното собрание на Обединетите нации на 9 декември 1948 година.

    Член 1 - Договорните страни потврдуваат дека геноцидот, без оглед дали е извршен во време на мир или во време на војна, е кривично дело според меѓународното право што го преземаат за спречување и казнување.Член 2 - Во оваа Конвенција геноцидот значи секое од следните дела извршени со намера да уништи, во целост или делумно, национална, етничка, расна или верска група како таква:
    • (а) Убивање членови на групата;
    • (б) предизвикување тешки телесни или ментални повреди на членовите на групата;
    • в) намерно нанесување на услови на живот во групата пресметани за да го уништат целосно или делумно;• (д) Насилно пренесување деца од групата во друга група.
    Член 3 - Ќе се казнат следниве дела:
    • (а) геноцид;
    • (б) заговор за извршување геноцид;
    • в) Директно и јавно поттикнување за извршување геноцид;
    • г) обид за извршување на геноцид;
    • (д) Соучество во геноцид.

    Геноцидот не мора да биде насилен по природа. Определување на Обединетите нации на (В) "Намерно нанесување на групните услови на живот пресметани за да го уништат целосно или делумно физичко уништување"; принудна имиграција во странство, и насилни конфликти во "мултикултурно" општество или држава какo Македонија .

    Hе треба да се бара oд Обединетите нации . Само користете го здравиот разум, Геноцидот е едноставно уништување на раса на луѓе...BLAGODARIME ...MAKEDONIJA VECNA.....

    ReplyDelete
  2. Avtorot na ovoj tekst koj e nadvor od zdraviot um ke trebe da se kaze javno a ne da se krie, da dse vidi kakva supelka e.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ПУТИН : СОЛУН Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПУТИН: ГРЦИЈА ДА НЕ СЕ МЕША ВО МАКЕДОНСКИТЕ ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ

ЕРДОГАН - ПОЗНАВАМ САМО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ